Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Information

Näin yleisesti kertoen Teini-ikäiset mutanttikilpikonnat (eli Teenage mutant ninja turtles) oli alunperin Kevin Eastmanin ja Peter Lairdin kehittämä sarjakuva, joka kuitenkin saavutti suuren suosion ja siitä tehtiin vuonna 1987 tv animaatio lapsille, joka sisälsi yhteensä 10 tuotantokautta, sarjaa nähtiin myös täällä suomessa tekstitettynä MTV3-kanavalla sekä muutamalla dubatulla videolla. Sarjasta on myös tehty kolme live-action elokuvaa vuosina 1990, 1991 ja 1993 - uusin elokuva vihreistä sankareista tullaan näkemään valkokankaalla ensi syksynä. Sarjasta on myös tehty lapsille suunnattu live-action sarja Next Mutation, joka kuitenkin hyllytettiin sen huonon menestyksen vuoksi. Seuraava piirrossarja ilmestyi vuonna 2003 Mirage Comicsin tuottamana, sarja sisälsi 7 kautta (joista 6 Suomessa näytti pääosin MTV3), sarjaan tehtiin myös elokuva Turtles Forever, jossa seikkailivat kilpikonnat niin vuodelta 1987 kuin 2003, tätä ennen kilpikonnista tehtiin myös tietokoneanimoitu elokuva, joka kantoi nimeä TMNT.

Uusin versio TMNT:stä julkaistiin vuonna 2012, kyseessä oli tietokone-animaatio kilpikonnien, tällä kertaa todellisten teinien tavoin käyttäytyvien seikkailuista New Yorkista samalla kun nelikko yrittää estää Kraangeiksi itseään kutsuvien alieneiden valloitusaikeet. Veljekset on kasvattanut ninjoiksi heidän senseinsä, mestari Tikku joka tuli New Yorkiin viisitoista vuotta aiemmin menetettyään vaimonsa ja tyttärensä tulipalossa, hän kuitenkin joutui kosketuksiin mystisen kemikaalin kanssa, ja mutatoitui ihmismäiseksi rotaksi, samoin kävi myös hänen neljälle lemmikkikilpikonnalleen, tämän jälkeen Tikku, joka tuolloin kantoi nimeä Hamato Yoshi, vetäytyi asumaan viemäreihin ja alkoi käyttää nimeä Tikku. Kilpikonnat joutuvat myös taistelemaan niin muiden mutanttien kuin senseinsä vanhan vihollisen, koston perässä New Yorkiin tulleen Oroku Sakin eli Silppurin ja tämän komentaman Jalkaklaanin kanssa. Toimintaa ei siis puutu.

Sarja alkoi Amerikassa Nickelodeon-kanavalla syksyllä 2012, sarja sai huikean suosion, ja sitä on määrä näyttää vielä kaksi kautta, parhaillaan jenkeissä pyörivätkin toisen kauden jaksot. Suomessa sarjaa nähtiin ensikerran MTV Juniorilla syksyllä 2013, sittemmin sarjaa alkoi esittää myös MTV3.→ Henkilöt → Jaksot → New Animated Adventures

©2019 Shell Brain - suntuubi.com