Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

RSS

 Mitäs tänne kuuluu?
07.08.2015 16:22 | Miwa

Jos tätä blogia nyt joku stalkkaa, niin on saattanut hyvinkin huomata, että eloa ei juuri ole ollut. Mistäs tämä nyt sitten johtuu? Turtleseita fanitan edelleen, jopa siinä määrin että olen alkanut lukea sarjakuvia englanniksi, eniten löytyy tuota tähän CGI-sarjaan pohjautuvaa "New Animated Adventures"-sarjaa. Sitten löytyy pari IDW:n julkaisua, ostin viime jouluksi ja tarkoituksena on hankkia vielä lisää tulevaisuudessa. IDW:n julkaisema TMNT on aika synkkä tarinaltaan, itse olen lukenut "City At Fall"-sarjakuvan kokonaisuudessaan, bongasin sieltä muutamankin mielenkiintoisen hahmon, Karain lisäksi tietenkin, mukana oli Hunni - Casey Jonesin alkoholisoituneena isänä, oli Silppuri, turtlesit ja näiden isä tietenkin. Suurinosa huomiostani keskittyi kuitenkin Kitsuneen ja Alopexiin.

Nämä hahmot ovat molemmat naisia ja kettuja, Alopex on Silppurille töitä tekevä mutantti-naali, ja Kitsune on ilmeisesti Silppurin vanha tuttu, niiltä ajoilta kun hän toimi jalkaklaanin päänä. Kitsune on siinä mielessä jännä hahmo, hän saattaa vaikuttaa normaalilta naiselta, jonka Silppuri jotenkin herätti henkiin, mutta tätä kutsutaan myös noidaksi, Kitsunella on nimensä mukaan kyky muuttua ketuksi, hän osaa myös jonkin verran taikuutta, jota käyttää sarjakuvassa Leon aivopesuun. Mahtaako Kitsune kuitenkaan olla loppupeleissä erityisen lojaali Silppurille? Alopexin uskollisuus tähän tyyppiin on alkanut huojua, joten Kitsune kehottaa tätä kiertoilmauksella toimimaan. En ole lukenut muuta sarjakuvaan liittyvää kuin tämän, omistan myös Villains-sarjasta osan kaksi, enkä ole tätäkään sarjakuvaa lukenut kokonaisuudessa vieläkään. Ekan luvun olen lukenut pari kertaa - siinä kerrotaan Karain taustoista, mutta en osaa sanoa miten uskollinen se on varsinaiselle sarjakuvalle, myös Hunnin taustatarinaa on tullut vilkaistua. Kirjasta löytyy myös Bebobin ja Rocksteadyn taustatarina, Silppuristakin löytyy jonkinlainen taustatarina, mutta en ole näitä vielä enimmäkseen ehtinyt lukea kunnolla, voidakseni sanoa niistä mitään.

Sarjaa en ole viime kesän jälkeen aktiivisesti katsonut, en voi sanoa pitäneeni siitä miten Karaita alettiin kohdella kauden lopussa, ensin se heitetään tyrmään ja sitten yhden pako-yrityksen jälkeen se vain kiltisti odottaa, että kilpparit suvaitsevat saapua pelastamaan hänet. Ja sitten Karaista tehdään mutantti. Kyllä, mutantti. Tuleeko siitä Venus de Milo vai Alopex? Tästä käytiin keskustelua, nyt kun olen nähnyt Alopexin, olisin ollut tämän kannalla, mutta ei siitä Alopexia tullut, vaan käärme, kyllä käärme. Tämä kyseinen kohtaus oli toteutettu aika ahdistavasti, sain siitä painajaisia vaikka yleensä pahimmatkaan kauhuleffat eivät vaikuta minuun mitenkään.

No kolmas kausi, olen katsonut sitä siihen asti missä kilpparit, April ja Casey palaavat New Yorkiin, äsken mainittu jakso on niistä paras. Muut jaksot tuntuivat minusta lähinnä pontittomilta fillereiltä, aika moni jonka kanssa olen jutellut on ollut samaa mieltä. Nythän kolmos kausi on palannut taas yhdeltä tauolta, montaa jaksoa ei tätä ole enää jäljellä, Renet eli Mikeyn ihastus on nyt tuotu sarjaan jne. En ole jaksoja katsonut, mutta tiedän mitä niissä on tapahtunut. Karai on suurinpiirtein ihminen taas ja Silppurin aivopesemä. Miksi häntä kohdellaan näin? >8(
No eipä Apriliä ole kohdeltu sen paremmin, kyllähän se leuhkii olevansa hyväkin kunoichi, kolmoskaudella hänen sukunsa taustaa valotetaan ja Aprilin voimia korostetaan. Ei auta, minusta olet silti Mary-Sue. Tästä on tulossa erillinen postaus, kun vaan jaksan siihen panostaa. Mutta yleisesti ottaen tämä sarja kohtelee naishahmoja vain ihastuksina, se on heidän roolinsa. Todella ärsyttävää. Aprilistä en tiedä, siis hän flirttailee Caseyn kanssa kakkoskaudella, ja sanoo kiertoilmauksella Donnielle että ei. Kolmoskaudella tämä sitten yks kaks muuttuu, kun Donnie viimein tajuaa että eihän tästä mitään tulee, April tulee ja suutelee tätä suulle. Ja sitten on se suukko In Dream jaksossa. Oikeasti, päättäisivät jo! Olen keskustellut tästä muutaman kanssa ohi mennen, ja nämä ovat olleet sitä mieltä, että April vain käyttää Donnien tunteita hyväkseen. No minä olen ollut tätä mieltä jo aika kauan, ei tästä aiemmin eikä varmaan nytkään mitään todisteita, se on vain tunne jonka saan Aprilin käytöksestä.

No onneksi on se hyvä sarja, ja tällä tarkoitan 2003-vuoden sarjaa. Katselen sitä mielelläni alkuperäisdubilla, vitoskauden (sen mitä ei Suomessa esitetty) katsoin pääsiäisen aikoihin, oli se vähän pettymys. Sisällöltään kausi olisi voinut tarjota jotain vähän enemmän. Juoni kulki nopeasti ja lopetus oli kliseinen, enkä yhtään ihmettele miksei tätä dubattu Suomessa, vaikka kausi olikin noin 13.jakson pituinen. Mutta ei se huono ollut, ei siinä missä tämä 3D-sarja nykyään on. On nostalgista katsoa tätä sarjaa, joka tutustutti minut kunnolla teini-ikäisten mutanttikilpikonnien maailmaan. Lempikauteni tästä sarjasta varmaan ovat kolmonen ja nelonen, mikä johtuu siitä etten nähnyt näistä montakaan jaksoa silloin lapsena.

Kuvia en nyt tunge tähän postaukseen, sillä tämä oli vähän tällainen spontaani kirjoitus :P Ensi kerralla luvassa jotain vähän parempaa!
 


 - Miwa | Kommentoi Teenage Mutant Ninja Turtles
22.08.2014 20:34 | Miwa

En parempaakaan otsikkoa keksinyt..


On tässä tyyliä. En tykkää niistä muista julisteista.

Hei, ihmiset arvatkaa mitä? Kävin ensi-illassa, kyllä Ninja Turtles on nyt nähty ja antakaa kun sanon, että alkaa nyt jumalauta tuomitko sitä, näytti se teidän silmissänne miltä hyvänsä. Minusta leffa oli hyvä, en oikein odottanut siltä mitään, enkä spoilannut itseäni juonella, ainoa spoilaus jonka itseltäni sallin, oli Karai. Jos ette tienneet niin Karai on aina ollut yksi lempihahmoistani – ellei jopa se sijalla yksi oleva. Juonta en spoilannut, huhujahan tästä oltiin kuultu vaikka ja mitä. Ensimmäinen jonka kuulin vuosi sitten, oli se että Tikku ja kilpparit eivät olisikaan mutantteja vaan avaruusolioita, elokuvalla tuntui olevan enemmän vihaajia, sikäli kun minä Turtlepediassa seurailin keskusteluja.


April ottamassa kuvia pelkääjän paikalta - paetaan jalka-klaania tässä..

Törmäsin etsiessäni perusteluita siitä että ah niin uudessa sarjassa rakastamani hahmo on ylitäydellinen, oikealta termiltään Mary-Sue – mitä hän on, mutta nyt en vaivaa päätäni hänen ärsyttävyydellään. No jokin Mary-Sue blogi löytyikin, siellä voivoteltiin Megan Foxia, joka oli valittu Aprilin rooliin. Pääsemme siihen kohta. Monet tuntuivat olevan aika tuomitsevia tätä leffaa kohtaan – arvostelua sai myös se että kilpikonnat ovat realistisen näköisiä, myönnän että itsekin säikähdin ensimmäisiä näkemiäni kuvia, mutta eivät ne sitten niin karmean näköisiä olleetkaan, minusta Donnie näytti rilleineen söpöltä. Ja April oli tietenkin kaunis – tämän takia eräät luokkatoverini kysyivät eräältä meneekö hän kenties katsomaan leffaa Megan Foxin takia. Itseäni häiritsi hiukan se että Fox sattui näyttämään yhden oman hahmoni aikuisversiolta..
Mutta hahmo oli kirjoitettu hyvin, ja uskokaa tai älkää, en inhonnut tätä Apriliä. Siinä vasta kovapäinen ja urhea mimmi! No okei, pyörtyihän se tavatessaan kilpikonnat ensikertaa, mutta let’s face it, jos kadulla – tai pimeällä kujalla itseäni tulisi vastaan lauma pari metrisiä puhuvia kilpikonnia, kyllä tajun lähtö olisi lähellä. Mutta tällä kertaa April ei ole mikään neito pulassa, ehei! Hän on aloitteleva reportteri ei niinkään hohdokkaassa työssä kutoskanavalla. Hän joutuu monien muiden mukana jalka-klaanin vangiksi, etsiessään tietoa jalan puuhia saboteineesta tyypistä, jonka hän näki itse teossa, muttei kauhean läheltä. April sattuu kuulemaan kilppareiden jutustelun katolta ja kiipeää sinne, napsii parit kuvat ja suututtaa Raphin – joka puhuu tässä kohtauksessa ”Batman äänellä” – kuten eräs veljistä huomauttaa. No April pyörtyy, ja herätessään kännykän muisti on pyyhitty ja kuvat kadonneet, kuultuaan kilpikonnien nimet, asia alkaa vaivata häntä, ne kun muistuttavat häntä jostain.


Elokuvan sankarit kasvoillaan "Nyt taidettiin eksyä vika paikkaan"-ilmeet :D

April menee kotiin kaivelemaan laatikoita ja löytää kansion nimeltä projekti renessanssi, hän tajuaa miksi nimet kuulostavat tutuilta sillä koe-eläiminä käytettiin, rottaa nimeltä Tikku ja neljää kilpikonnaa nimiltänsä Leonardo, Raphael, Donatello ja Michelangelo. Myöhemmin myös selviää, että laboratorion tuhoutumisen jälkeen April (jonka isä työskenteli projektin parissa) vei eläimet viemäriin, jossa ne kasvoivat vähitellen nykyiseen kokoonsa. Kerrankin näillä on jokin yhteys toisiinsa, eikä se ole vain, että pelastimmepa tytön, olemme nyt kavereita yms.


Sachs kertoo Aprilille taustastaan Japanissa.

No tätä ennen April on kuitenkin vieraillut isänsä pomon Eric Sachsin luona, ja kertonut näkemästään. Hän antaa Aprilille käyntikorttinsa – jonka avulla jalka-klaani paikantaa kilpikonnien ja Tikun asuin paikan, näin juoni pärähtää käyntiin. Ja tosiaan kun sanon että April on kova mimmi niin tarkoitan sitä! Hän ei pahemmin pelkää kilpikonnia ja pääsee vielä potkimaan Silppuriakin!


Olisikohan tässä syy miksi trailerin nähneet veikkasivat Sachsia Silppuriksi?

Muistan vieläkin huhun missä spekuloitiin että Eric Sachs olisi Silppuri, eurooppalainen Silppuri ei paljoa innostanut ketään, mutta kyllä tässä leffassa on ihan japanilainen Silppuri, älkää huoliko, joka kaiken lisäksi puhuu ehtaa japania. Eric Sachs on vähän niin kuin vienyt Karain taustatarinan orpona, jonka Oroku Saki (nimeä ei tässä mainittu) adoptoi ja opetti tälle ninjutsua, tehden tytöstä seuraajansa. Ninjutsua ei Sachsin nähty kyllä hyödyntävän – enimmäkseen se riehui aseen kanssa – kylmän rauhallisesti, kuten Karaikin. Karailla ei koko leffassa ole paljoakaan vuorosanoja, eikä hänestä kerrota mitään, nimeltäkin hänet mainitaan vain kerran. Tästä Karai-fanina en pitänyt, mutta ehkä hänen rooliaan ehostetaan mahdollisissa jatko-osissa – olettaen että Sachs kuoli. Ja yksi juttu vielä, miksi joka leffassa, jonka olen Turtleseista nähnyt, Silppuri pistetään viimeiseksi putoamaan korkean rakennuksen katolta? Hänen oletetaan kuolleen, mutta me jotka olemme seuranneet vuoden 2003 animaatio-sarjaa, tiedämme että tämä ukkohan on mahdoton saada hengiltä.


On se Donnie vaan niin söpö ~ (ylläpitäjä on tunnetusti outo).

Leffa oli mielestäni tosi hyvä, vaikken tätä 3D:nä nähnytkään. Koska tämä oli päivä näytös, ei teatteri ollut edes tupaten täynnä ihmisiä, minun ja siskoni lisäksi ei katsomossa ollut kuin viisi ihmistä – kaikki poikia. Keväällä sain synttärilahjaksi TMNT-paidan – 80-luvun sarjaa – näitä saa tilattua CDON:ista, jos jotakuta kiinnostaa, paita oli tietenkin ylläni, jos olisin tullut teatterille suoraan koulusta, olisi mukana ollut myös koulunkäyntiä varten ostettu uusi koulureppuni, TMNT-aiheinen sekin, fani mikä fani.


Tikku vs. Silppuri.

Jos mietit, että kannattaisiko tätä leffaa käydä edes katsomassa, surkea on kuitenkin, tai käynpä koska Megan Fox, on siinäkin syytä tarpeeksi. Sanon vaan, että herranjesta, älkää tuomitko leffaa etukäteen, koska monet tekivät juuri tämän, päätin, että haukutaan vasta sitten, kun leffa on katsottu, eikä siinä loppujen lopuksi ollut haukkumista sitten lainkaan.


Minae Noji on hyvin Karaimainen Karai - tämä oli ensikommenttini leffan Karaista heti kuvan nähtyäni.
Kuvat lainattu IMDB:stä.

 

 

 

 

 

 

 


 - Miwa | Kommentoi Little Randori: I Think His Name Is Baxter Stockman
16.02.2014 01:04 | Miwa

No niin, en yhtään myöhäisempää ajankohtaa tällekään keksinyt. Suoraan sanoen, Amerikan viimeviikon jakso, en uskonut että ne tosiaan tekisivät niin. Tämä sarja ei ole ennalta arvattava. Mutta se jakso muutti kaiken, meinasin jo että okei, nyt riitti, mutta ystävänpäivänä postilaatikkooni kolahti eräs asia mikä pelasti kaiken. Ensimmäinen TMNT-sarjakuva, jonka tilasin, koska tykkään (ainakin tähän asti olen tykännyt) kovasti tästä uudesta sarjasta, se oli nimeltään New animated adventures. Ja se pelasti tilanteen, mutta huominen jakso näyttää miten käy, mutta siitä jaksosta sitten kun olen saanut tämän tehtyä.

Tämä on yksi lempijaksoistani, sillä vaikka juoni ei oikeastaan etene lainkaan, mutta tutustumme tässä jotenkin Baxter Stockmanniin ja no kuka olisi uskonut, että turtlesit joutuisivat kotiarestiin? No niin, itse juoneen siis.

Juoni

Jakso alkaa mestari Tikun meditaatio hetkellä, joka kuitenkin keskeytyy viereisestä huoneesta kuuluvan metelin takia. Mikey on onnistunut puhumaan veljensä mukaan skeittitemppuunsa, hän yrittää hypätä laudallaan maassa makaavien veljiensä yli, mutta silloin hieman ärsyyntynyt sensei tulee huoneeseen ja vaatii saada selitystä möykkään, maassa olevat turtlesit nousevat nopeasti pystyyn, ja Mikey rymähtää heidän päälleen skeittilautoineen. Mestari Tikku kysyy, montako kertaa hän on kieltänyt skeittailun sisätiloissa, Mikey sanoo, ettei heitä ole kielletty kertaakaan, mihin mestari Tikku vastaa, ettei se olisi ollut tarpeenkaan. Leo myöntää, että heidän olisi pitänyt tietää, ja että he ansaitsevat pienen rangaistuksen.

Mestari Tikku kysyy siis Leolta, mikä olisi sopiva rangaistus – eikä hänen veljistään ole pohdinnassa apua, Leon mielestä heidän tulisi miettiä tekoaan ja siivota sotku, mutta senseipä ehdottaakin viikon kotiarestia, mikä ei tietenkään ilahduta nelikkoa pätkän vertaa, mutta mestari Tikun päätä ei käännetä, joten turtleseiden on pakko tyytyä rangaistukseensa.

Raphia pännii se, etteivät he pääse viikkoon ulos, Donnieta tämä taas ei niinkään vaivaa, hän tulee labrastaan mukanaan uusi keksintö, tai musiikkisoitin, jonka hän on väsännyt yhdestä löytämästään teko-älystä, Mikey haluaa kokeilla musiikkisoitinta ensimmäisenä, ja nimeää sen T-podiksi (suomidubissa K-podiksi). Mikeyn harmiksi soittimessa on vain kaksi kappaletta, joista toinen on humppaa, joten reaktio on tämä:

Lopulta Raph kyllästyy pikkuveljensä fiilistelyyn ja lähteä ulos. Leo yrittää estellä, mutta päätyy lopulta lähtemään veljiensä mukaan. Mikey huomaa skeitatessaan että soittimeen on ilmaantunut monia uusia kappaleita, hän kiittää niistä Donnieta, jolla ei kuitenkaan ole hajuakaan mistä Mikey puhuu. Donnie menee varmistamaan asian, ja huomaa että laite latailee itsekseen uusia kappaleita kokoajan. Hän tajuaa lopulta että se johtuu tekoälystä, mutta Mikeyn mielestä se on mahtavaa – oli kyse mistä tahansa.


Leo tympääntyy veljiensä – lähinnä Mikeyn kovaäänisyyteen, ja muistuttaa että ninjat kulkevat nopeasti ja ennen kaikkea hiljaisesti. Sitten Leo itse kompuroi ja putoaa ilmeisesti kasvihuoneen tai jonkun vastaavan katosta läpi, hetken sisällä toilailtuaan, hän törmää mehiläispesään, ryntää/rikkoo tiensä ulos kasvihuoneesta vain kompuroidakseen hiukan lisää ja lentääkseen yhdet jos toisetkin rappuset alas. Tämä huvittaa Raphia, joka huomauttaa, ettei tuo kovin hiljaista puuhaa ollut.

Löydettyään täydellisen skeittipaikan, Donnie kuitenkin huomaa lähistöllä liikkuvan oudon näköisen tyypin, jolla on yllään, metallivekotinpuku (en parempaakaan kuvausta keksinyt) Raphin mielestä tyyppi on löylytyksen tarpeessa, mutta Leo vastustelee – tyyppihän voi olla vain ohikulkija, joka on menossa vaikka kirkkoon, mutta kun tyyppi yrittää murtautua – huonolla menestyksellä läheiseen rakennukseen Leo päättää että tuo tyyppi tarvitsee selkäsaunan. Leo pääsee taas vauhtiin sankarinörtteilyssään, mutta eipä se tätä tyyppiä paljon hetkauta, hetken pohdinnan jälkeen hän tajuaa että hänet ympäröineet eliömuodot ovat kilpikonnia. Tästä syntyykin aika yksipuolinen tappelu, miehellä ei nimittäin ole mitään mahdollisuuksia raskaassa varustuksessaan turtleseja vastaan, ja lopulta hän päätyykin roskikseen, mutta hän vannoo että niin ei käy toistamiseen. Taistelun tuoksinassa mies laukaisi vahingossa hälytykset ja Turtlesit häipyvät tapansa mukaan nopeasti paikalta ja palaavat kotiin, onnistuneesti kello kaksi yöllä mestari Tikun yhä nukkuessa, Leon mielestä koko retki olisi saanut jäädä tekemättä, ja Mikey huomaa T-podin kadonneen.

Samaan aikaan Baxter Stockman – kyllä, kai tässä jo kelpaa nimeä käyttää, kömpii ulos roskiksesta ja löytää Mikeyn T-podin kadulta makaamasta. Hän kytkee t-podin pukuunsa ja se mitä siitä seuraa ei tiedä nelikollemme mitään hyvää.

Seuraavana päivänä turtlesit ovat todella väsyneitä eikä treenaamisesta  tule yhtään mitään. Mestari tikku on ankaralla tuulella, ja kysyy oppilailtaan onko näillä kenties jotain kerrottavaa. Kukaan ei myönnä mitään, joten Tikku kysyy, miksi he kaikki ovat niin väsyneitä, minkä kilpikonnat kieltävät, niinpä Tikku ehdottaa randoria – mikä tarkoittaa sitä että hän mätkii turtlesit mukavasti katanallaan – vai onko se katana? Ei hajuakaan, mutta ymmärrätte varmaan kuvion. Lopuksi Tikku toteaa, että toivottavasti pojat ovat ymmärtäneet, että totuus ei ole ainut asia, joka sattuu.


Myöhemmin Leo istuu telkkarin edessä, Space Heroesin merkeissä ja nörtteilee taas vaihteeksi, niin että Raph saa taas tilaisuuden huomauttaa siitä. Mutta kun paras osa olisi tullut, ohjelma keskeytyy uutisten takia, uutisissa kerrotaan miten joku sekopää (a.k.a. Baxter Stockman) riehuu Brooklynin TCRI:n rakennuksessa. Stockman uhoaa randomisti mutta mies aulassa tunnistaa hänet ja ilmoittaa kaikille että sehän on Baxter Stockman. Leo pohtii miten mies korjasi pukunsa niin nopeasti, mutta kilpparit huomaavat, että T-pod on kiinni miehen puvussa ja Donnie alkaa hiillostaa Mikeya, joka myöntää pudottaneensa soittimen vahingossa tappelun aikana. Mikey kuitenkin huomauttaa, ettei ollut järkevää antaa hänelle mitään niin edistynyttä teknologiaa, hän kun tuppaa aina hukkaamaan tavaransa, Leo pohtii josko tekoälyn siru päivittää pukua samalla tavalla kuin T-podia ja on sitä mieltä, että tästä pitäisi kertoa Tikulle, mutta Raph vastustaa ideaa, sillä senseihän löylytti heitä, vain sen vuoksi, että kaikki olivat väsyneitä. Donnie huomauttaa, että he päihittivät miehen jo kertaalleen, heidän tulisi etsiä Stockman, ottaa T-pod ja tulla takaisin ennen kuin Tikku huomaa mitään.


Turtlesit siis lähtevät etsimään Stockmania ja löytävätkin tämän pian, mutta mikään ei ole enää niin helppoa kuin he luulivat. Leo kysyy suht. kauniisti voisivatko he saada T-podin takaisin, mutta siitä ei tietenkään tule yhtään mitään, joten Raph saa tahtonsa läpi ja läiskintä alkaa – Raph tosin lentää itse päin seinää. Leo saa katkaistuksi yhden Stockmanin puvun käsistä, mutta ilo on todella lyhyt aikainen, sillä katkaistu käsi oppii kävelemään ja, kyllä – niin hölmöltä kuin tämä saattaakin kuulostaa, se juuttuu Leon päähän, eikä tämä näe eteensä. Miksi muuten näkisi, kun naaman päällä on metalli-maukka (älkää kysykö mistä repäisin tuon) joka ampuu muita lasereilla.


Mikeya puolestaan pyöritellään miten sattuu. Sillä välin Donnie ja Raph piileksivät lasereita, kunnes Donnie päättää käyttää heidän löytämäänsä luultavasti ikkunalasia heijastimena. Näin Leo pääsee pinteestä, kun yksi lasereista kimpoutuu takaisin ampujaansa hajottaen mikä se juttu Leon päässä nyt sitten olikaan. Veljekset ryntäävät puolustamaan pökertynyttä pikkuveljeään, mutta ensin Donnielta katkeaa bo-sauva ja sitten ryhmähyökkäys menee metsään. Lopulta turtlesit löytävät itsensä roskiksesta. Turtlesit huomaavat että Stockmanin puku vahvistuu entisestään, Donnie selittää, että Stockmanista ja puvusta on tulossa yksi ja sama olento – Stockmanpod, kuten Mikey sanoo.

Stockmanpod alkaa jahdata Turtleseja ympäri katuja, Leo käskee heitä hajaantumaan, sillä Stockmanpod ei millään voi seurata heitä kaikkia, johon Mikey toteaa että se seuraa kuitenkin häntä – ja niin käy. Mikey pääsee kuitenkin karkuun, nappaamalla pitsalähetiltä tämän huomaamatta lastillisen pitsaa, jonka heittää päin Stockmanpodin naamaa, kun Stockman ottaa juustoisaa pitsaa pois pärstästään – tai puvustaan, Mikey tekee katoamistempun.


Turtlesit hiipivät takaisin kotiluolaan ja yrittävät olla mahdollisimman hiljaa, kun yhtäkkiä valot syttyvät ja mestari Tikku kysyy pojiltaan, että missäs sitä ollaan luuhattu. Raph toteaa että ei yhtään missään, joten Tikku kysyy, missä pojat satuttivat itsensä, Mikey sanoo paineen alla että he törmäsivät bussiin. Mikey saa jälleen Donnien kimppuunsa mutta mestari Tikku vaatii saada tietää, mitä tapahtui. Niin turtlesit kertovat senseilleen tapahtuneesta, Tikku on hyvin pettynyt poikiinsa, ja kysyy mikä olisi sopiva rangaistus. Leo sanoo, että heidän on siivottava sotkunsa. Donnie kuitenkin pohtii, miten se tehdään, heidäthän on jo päihitetty, Tikku kertoo että heidän tulee luottaa ninjataitoihinsa raa’an voiman sijaan. Mikey kuitenkin ilmoittaa, ettei ninjojen ole koskaan täytynyt taistella haarniska-tyyppien kanssa, kunnes huomaa seinällä olevan vaate-kangasjulisteen (en tiedä oikeaa termiä), Leo kysyy miten he pärjäsivät, ja Tikku selittää ninjojen ymmärtäneen, etteivät he taistelleet haarniskaa vaan sen sisällä olijaa vastaan.


Leo, Donnie ja Raph tähystävät erään rakennuksen katolla, Donnie kysyy, josko suunnitelma toimii, Leo uskoo senseinsä sanoihin ja toteaa myös että pahikset tykkäävät Mikey-jahdista, jolloin Mikey huutaa kadulta Stockmanpodilla olevan ohjuksia. Mikey pääsee kuitenkin karkuun, minkä jälkeen muut köyttävät Stockmanpodin ketjuilla, Mikey laskeutuu alas, jolloin Stockman pääsee irti ketjuista, nappaa kilpparia naamasta ja heittää tämän päin rakennusta. Muut alkavat käydä taistelua Stockmanpodia vastaan, Raph lentää päin seinää ja Donnielle sekä Leollekin on käydä köpelösti mutta Raph saa pelastettua heidät. Stockmanpod on kuitenkin saartanut kolmikon, mutta Mikey tulee hätiin ja iskee Stockmannin naamaan mehiläispesän. Turtlesit käyvät mehiläisiä vastailevan Stockmanin kimppuun ja onnistuvat tiputtamaan hänet rakennuksen katolta. Vähin sanoin Leo iskee T-podia katanallaan ja ottaa sen irti Stockmanin puvusta. Stockman heitetään jälleen roskikseen.

Kotiluolassa, Tikku kehuu oppilaitaan, Leo kysyy, vieläkö he ovat arestissa, eivätkä he ole, mutta ei siinä ole paljoa hurraamisen aihetta, sillä veljeksiä odottaa uusi Randori! Loistava lopetus.

Dubbaus

Mielestäni tässä oli tähänastisen kauden paras dubbaus. En löytänyt dubbauskukkasia yhden yhtä. Olisin ehkä toivonut vähän enemmän eläytymistä noihin Tikun japaninkielisiin repliikkeihin, enkkudubissa hän ei vain sano ne, hän sanoo ne kovalla äänellä, joskus jopa huutaa. Mutta en valita suomalaisesta äänestä, sillä kuten olen jo sanonut, se on loistava. Kun katsoin tätä jaksoa suomidubilla ensimmäistä kertaa, ilokseni huomasin, että Rafasta oli tullut Raph. Tiedän, tämä on pikku juttu, mutta se teki minut iloiseksi, sillä alun perinhän se oli Raph. Mitä taas tulee Stockmanin ääneen, se on hyvin sopiva ja Stockmanmainen, nyt minut varmaan tullaan haukkumaan kun sanon tämän, mutta minusta se on jopa ehkä enemmän Stockmanmaisempi kuin enkkudubin. Ja jos pitäisi jotain huonoa sanoa, niin siinä alussa kun Donnie esittelee tekelettään, hänen pitäisi puhua hetki korkeammalla äänellä, suomidubissa hän ei puhu, ääni kuulostaa vähän hölmöltä, mutta vielä hölmömmältä se kuulostaisi korkeammalla äänellä.

Mielipide

Yksi lempijaksoistani, jakso jota olen pyrkinyt katsomaan pahoina päivinä – ja täten onnistunut kuluttamaan sen ns. ”puhki.” Muistan sen ulkoa, mutten yhtä pahasti kuin ”New Girl in Town”, ”Enemy of my enemy”, ”Showdown part II” tai ”Follow the Leader”-jaksot jotka muistan jopa repliikeittäin ulkoa. Minusta tämä jakso on hauska, monellakin tapaa. Ensinäkin Turtlesit kotiarestissa, tätä ei ole ennen nähty, ja hiukan nörttimäinen Stockman. Mukavaa vaihtelua niille, jotka kasvoivat omahyväisen Stockmanin parissa. Kun mainitsin miten isällinen mestari Tikku on tässä versiossa, tulin käyttäneeksi tätä jaksoa esimerkkinä, kuvitelkaa nyt vanhempien sarjojen Tikku pistämässä poikansa arestiin. Leoa on myös hauska katsoa, esimerkiksi se kohtaus missä hän katsoo lempisarjaansa ja toistaa lempirepliikkejään. Ilmeeltäänkin hän on jotenkin suloinen – katsokaa ylempi kuva, niin ymmärrätte. Hän on vähän kuin minä, katsoessani lempi TMNT-jaksojani – erityisesti niitä missä Karai on, mutta minä en kyllä siteeraa häntä että..
Toinen asia mistä pidän Leossa, on hänen tyylinsä johtaa. Hän ei ole täydellinen siinä, päinvastoin, hän saa usein Raphin kiusaamaan itseään – eivätkä muut aina kunnioita häntä johtajana. Lempikohtaukseni tässä jaksossa ovat varmaan, se aloitus, ja se kun Turtlesit jäävät kiinni ulkona käymisestä ja lopetus – tälle saa aina nauraa.
Juoni ei kulkenut eteenpäin juurikaan, eikä se oikeastaan kulje vielä pariin jaksoon.

Plussat ja miinukset

+ Vihdoinkin Raph on Raph eikä mikään Rafa.
+ Mestari Tikku ja kotiaresti.
+ Raphin yritys imitoida mestari Tikkua – vielä hauskempi alkuperäisdubissa!
+ Baxter Stockmanin hahmo.
+ Leon toilailut ja kompuroinnit.
+  Turtleseiden väsyneet harjoitukset ja randori.
+ Turtlesit jäävät kiinni ulkona käynnistä.
+ The last showdown.
+ Lopetus
- Jos on jokin sanottava, niin se ettei juoni kulkenut eteenpäin, tämä oli niitä fillereitä.

Amerikassa menossa: Kraang Conspiracy

Seuraava teksti sisältää spoilereita, jos haluat välttyä niiltä älä lue eteenpäin!

Uusi jakso. Saimme selville miksi maailman napa eli April on Kraangien konnuuksien keskipiste. Mitään näin helposti arvattavaa ja glicheistä en olisi ikinä uskonut. Muistatteko kun mainitsin April-inho postauksessa että hän saattaa olla osaksi Kraang? Pohdin sitä, heitin roskiin. Ajattelin että eivät ne mitään niin ennalta arvattavaa keksisi. No keksivät, käyttivät, eikä siinä vielä kaikki, kuinka moni on lukenut Stephen Kingin kirjan ”Carrie?” Carrie on syrjitty tyttö, jolla on telekineettisiä voimia, oikein käytettynä hän voisi tuhota vaikka ja mitä. Arvatkaa mitä voimia Aprilille ilmenee kun hän alkaa peloissaan huutaa kraangien yritettyä leikkiä aivokirurgia? Ja Apriliä ei olisi haluttu mukaan tälle tehtävälle, Raph sanoi, että hän hidastaa heitä, ja arvatkaa, montako kertaa April jouduttiin pelastamaan? Neljä, kyllä laskin ne, oli tylsää. Kiittikö hän? Ei. Hän vain valitti että osaa tehdä asiat ja pärjää itse. Arvasin että hän tekee sen enemmin tai myöhemmin. Mutta tästä huolimatta minusta tuntui ja tuntuu yhä että sarja on pilattu, itku siinä tuli. Enkä ollut edes varma haluanko nähdä sarjan loppuun – Karain joka on lempi naishahmoni numero yksi, takia teen sen. Mutta myös se tilaamani sarjakuva – tai oikeastaan mestari Tikku pelasti tilanteen. Näytän sen ihan tässä, skannasin kuvan tätä blogitekstiä varten:
 


That’s why we love master Splinter.

Tässä onkin salainen aseeni Aprilin kestämiseen, tuhannet kiitokset sarjakuvan piirtäneille tästä! Innostuin tästä ihan liikaa – näytin jopa kissalleni (jota eivät turtlesit kiinnosta – se tykkää prätkähiiristä), mutta se vain tuijotteli että milloinkas hän saa jääkaapista syötävää, tyypillinen kotikissa. Sarjakuvasta olen lukenut vasta ekan issuen, joka on itsensä Kevin Eastmanin piirtämä, mutta vaikuttaa tosi hyvältä, mitä nyt olen selaillut, synttärikseni tilaan varmasti lisää, jos ehtii tulla, suomeksi tuskin tulee – kyllä ne mustanaamiota, teräsmiestä ja X-meniä julkaisevat mutta..
Juttua tästä sarjakuvasta, luvassa myöhemmin.


 - Miwa | Kommentoi Unfriending: New Friend, Old Enemy
08.02.2014 20:16 | Miwa

Ensinäkin anteeksi että tämän kanssa kesti. Minun on myönnettävä, ettei tämä ole lempijaksojani – keskittyi se Mikeyyn miten paljon tahansa. En sano että jakso olisi huono, sillä sitä se ei ole, en vain tykkää siitä sen, ystävystyn friikin kanssa, sillä haluan tietoja ja sitten petän hänet-juonesta.
Kaiken lisäksi lähes kesäloman pituinen joululomani loppui viime sunnuntaina, eikä ole ollut liiemmin aikaa tai jaksamusta.

Jakson juoni

Jakso alkaa jostain synkästä. Tai no, tässä näemme mystisen ninjan harjoittemassa taitojaan pimeässä huoneessa ja hakkaamassa jalkaninjoja. Kesken harjoittelun ovi avautuu ja sen takana on kukas muu kuin itse Silppuri Xever-nimisen apulaisensa kanssa. Tämä vielä toistaiseksi nimeämätön kaveri kumartaa Silppurille ja kutsuu tätä mestarikseen. Silppuri toteaa, että hänen paras oppilaansa on varmasti käyttänyt aikansa viisaasti, Silppurin oppilas kertoo koonneensa ninja armeijan, Jalka-klaanin joka odottaa määräyksiä Silppurin taholta. Silppuri kertoo, että hänen vanha vihollisensa on asettunut New Yorkiin, Xever heittää pöydälle vanhan armeija-ajoilta otetun valokuvan, jossa koreilevat nuorempi Silppuri ja Hamato Yoshi. Silppurin oppilas kummastelee, että vieläkö tyyppi on elossa, Silppuri kertoo Yoshin kouluttavan omia ninjojaan, muttei tiedä missä, joten tämän hän haluaa oppilaansa ja Xeverin ottavan selville. Tyyppi ei kuitenkaan tahdo apua Xeverin kaltaiselta ”katurotalta” – mutta ei hän voi kieltäytyäkään, sillä kukaan ei sano ”ei” Silppurille. Silppuri ilmoittaa, että koska Xever tuntee kaupungin alamaailman, hän auttaa oppilasta, halusi hän sitä, taikka sitten ei. Tyyppi kuitenkin vakuuttaa, ettei asiassa tule olemaan ongelmaa, he kyllä etsivät Tikun ja ne hänen kouluttamansa ninjat – ja tuhoavat he. Mutta eipä taida olla helppoa sekään – jos tämä duo vain tietäisi, keitä heillä on vastassaan.

Turtlesit ovat joka iltaisella/yöllisellä – ei tarkkaa tietoa tästä, katto hyppelyllä, veljekset kisailevat siitä, kuka hyppii katolta katolle tyylikkäämmin. Raph kuitenkin päättää tehdä yksinkertaisen hypyn ja loikata suoraan veljiensä päälle. Kun muut marmattavat tästä, ei kukaan huomaa heitä tarkkailevaa jalka-ninjaa. Lähistöltä kuitenkin kuuluu kolahdus, joka ei kuitenkaan osoittaudu ninjaksi vaan pieneksi kävelyllä olleeksi kissaksi. Mikey ottaa kissan syliinsä ja alkaa pohtia pikku kaverin nimi on kun joku mäntti (syy tähän selviää kohta) huutaa kissansa nimeä. Mikey päättää viedä kissan omistajalleen, mutta siitähän ei hyvää seuraa. Haluaisin tähän väliin sanoa, ettei Mikey ole kaamean näköinen mutantti – kuten herra kissan omistaja väitti, itse asiassa, Raph on kaameampi, ei pahalla siis. Raph yrittää uskotella Mikeylle, etteivät ihmiset häntä voisi ymmärtää, eivätkä edes hänen veljensäkään ymmärrä häntä. Sitten Mikey bongaa kadulta jättikokoisen mainoksen kamppailulaji taituri Chris Bradfordista ja totee, että jos joku niin Chris Bradford ymmärtäisi häntä varmasti. Ja Raph sekä muut ovat tästä ihan eri mieltä, sanaillessaan, kukaan ei huomaa muutamaa jalkaninjaa, jotka tarkkailevat heitä läheisen rakennuksen katolta – paitsi silloin kuin ninjat hyökkäävät heidän kimppuunsa.

Ninjoja New Yorkissa, eräiden tiettyjen kilpikonnien lisäksi. Kummallista? Vaikka jalkaninjoja onkin enemmän, Turtlesit ovat silti taitavia lajeissaan, ja taistelu sujuu hyvin – Leo on jopa hyvillään saadessaan taistella ihmisten kanssa avaruusolioiden, robottien tai levähirviöiden sijaan. Sitten Silppurin oppilas pamahtaa paikalle, ja hyvä tuuri loppui siihen, turtlesit ottavat kilpeensä, kukin – Mikeya lukuun ottamatta, joka säästyy löylytykseltä mystisen herran kysyessä mitä kummia turtlesit ovat, taistelu loppuu lyhyeen kun kaikki paikalla olevat kuulevat siireenien soivan, ninjat häipyvät niin nopeasti kuin ilmestyivätkin ja nyt on Turtleseiden vuoro.

Kotipesässä Leo kertoo tapahtuneesta mestari Tikulle, ja erehtyy valittamaan ettei taistwlu ollut reilu – mistä seuraa oppitunti. Mestari Tikku mottaisee Leoa jalkaan kepillään niin että tämä kaatuu selälleen, mestari Tikku kysyy oliko tuo reilua, minkä Leo kieltää, mutta myöntää senseinsä voittaneen, ja tehneen näin asiansa hyvin selväksi. Ninjat eivät välttämättä pelaa reilusti – koskaan. On parempi etsiä voitto, eikä reiluutta. Leo jää pohtimaan Tikun sanoja, kun siirrymme kotipesän olohuoneeseen, jossa Raph harjoittaa lihaksiaan punnertamalla, Mikey lukee jotain itsepuolustuslehteä, samalla kuin Donnie tuijottaa kauempana koneeltaan Aprilin kuvaa, kun tyttö itse lukee sohvalla jotain lehteä – Hei, milloin hänet päästettiin Turtleseiden kotiin? Painu kouluusi tai jonnekin April, kiitos.
Mikey alkaa hehkuttaa Chris Bradfordia, ja toivoo että he olisivat ystäviä – olisi siistiä, jos olisi ihminen ystävänä. April huomauttaa että Mikeylla on jo ihmisystävä – tarkoittaen itseään. Mikey onkin fiksu ja sanoo, ettei Apriliä lasketa, sillä he pelastivat Aprilin – mikä tarkoittaa, että tytön on pakko tykätä heistä. Hyvä pointti muuten!
Raph kuitenkin huomauttaa, että on se harmi, kun heidänlaisensa friikeillä ei ole mitään paikkaa tavata muita ihmisiä, pysytellen samalla itse piilossa. April kuitenkin keksii että he voivat aina käyttää internetin My-face palvelua saadakseen ystäviä, ja pyytää Donnielta konetta lainaan, niinpä nörtti-kilppari vaihtaa kiireesti koneensa taustakuvan toiseen.

Mikey innostuu kovasti sivustosta ja jättää Chris Bradfordille kaveripyynnön ja jääkin odottamaan vastausta. April ilmoittaa, että siinä saattaa mennä hetki, mutta siihen ei kuitenkaan mene edes sitä. Mikey hehkuttaa uutta ”kaveriaan, April kuitenkin ilmoittaa, että koska Chris Bradford on julkkis, hänellä on varmasti tuhansia ”kavereita”. Mikey kuitenkin menee tapaamaan Bradfordia, Donnie pohtii kannattaisiko heidän estää se, mutta Raphin mielestä Mikeyn on opittava ihmisten suhtautuminen heidän kaltaisiinsa joskus.
Ja tosiaan, ei se aluksi hyvin mene. Kunnon kamppailuhan siitä syntyy. Lopulta herra Bradfordille selviää, että hän hyväksyi Mikeyn kaverikseen My Facessa ja pyytää hänet sisään dojoonsa. Myöhemmin Leo ja muut ovat kyttäyskeikalla, Mikey kertoo innoissaan Raphille uudesta ystävästään, Raph vaikuttaa aika tylsistyneeltä kuuntelemaan veljeään. Lopulta Raph kyllästyy ja murahtaa Mikeyn jauhaneen samoja juttuja jo kolme tuntia. Mikey tietenkin otaksuu Raphin olevan kateellinen ja väärässä ihmisten suhteen, minkä Raph kieltää. Mikey kuitenkin ilmoittaa että jos Raphia ei kerran kiinnosta, hän voi myös puhua kahdelle muulle veljelleen. Leo kuitenkin ehdottaa, että joskos jokin muu puheenaihe, kuten ranskan kielioppi – Donnie ehdottaa. Mikey kuitenkin huomauttaa, että onneksi on joku joka tykkää puhua Chris Bradfordistä – tyyppi itse.

Sittemmin näemme kyseisen henkilön harjoittelemassa dojollaan, Mikey pamahtaa paikalle, jättäen muut veljensä. Joka näyttää aikas turhautuneelta, etten sanoisi, Mikeyn pelmahdettua paikalle, mutta Mikey ei huomaa sitä. Bradford huomauttaa, että vaikka he ovatkin ”hyviä” ystäviä, hän ei tiedä Mikeysta paljoakaan ja haluaisi korjata asian. Mikey pohtii hetken, mistä kannattaisi aloittaa, lopulta hän päätyy esittelemään varpaansa – kyllä, niillä on nimet.
Bradford yrittää saada Mikeyn kertomaan jotain senseistään ja veljistään, mutta sitä Mikey ei kuitenkaan tee, sillä jokaisella on oltava salaisuutensa. Bradford kuitenkin huomauttaa, ettei ystävien kesken ole salaisuuksia. Hän tarjoutuu opettamaan Mikeylle salaisen katansa, ”luottamuksen osoituksena” mutta Mikeyn on vannottava, ettei hän näytä sitä kellekään.

Myöhemmin, Mikey kuitenkin esittelee Bradfordin katan – kuolon lohikäärmeen, veljilleen, jotka katsovat pikkuveljeään lumoutuneina. Raph kuitenkin huomauttaa, että vaikka tekniikka vaikuttaa monimutkaiselta, jopa Mikey – sarkasmia – kykeni oppimaan sen. Mikey saa viestin Bradfordilta ja menee tapaamaan tätä. Bradfordin dojolla Xever ja Bradford kuitenkin valmistelevat pahaa aavistamattomalle kilpikonnalle ansaa.

Leo ja Raph harjoittelevat kuolon lohikäärmettä kotipesässä, parahiksi mestari Tikku sattuu näkemään tämän, ja tajuaa että kyseessä on hänen vanhan vihollisensa Silppurin kehittämä kata. Hän haluaa heti tietää, mistä Leo ja Raph ovat katan oppineet, Leo kertoo Mikeyn oppineen sen uudelta kaveriltaan. Mestari Tikku kertoo, että katan omistaja ei ole ystävä, ja että hän on luultavimmin oppinut katan alun perin Silppurilta, Leo kysyy, onkohan Bradford kenties Silppurin väkeä. Lopulta totuus valkenee muille, kuten arvatenkin Bradford vain esittää Mikeyn kaveria löytääkseen mestari Tikun olinpaikan, heille tulee kiire paljastaa totuus, joten he lähtevät kiireesti kotoa Mikeya etsimään.

Tällä välin Mikey on saapunut Bradfordin pimeänä olevalle dojolle, vain joutuakseen väijytyksen kohteeksi. Hän ei aluksi tajua että toinen hyökkääjistä on Bradford itse, mutta tajuaa asian todellisen laidan lopulta. Mikey jätetään dojolle köytettynä, jotta tämän veljet tulisivat häntä pelastamaan ja jäisivät ansaan. Turtlesit murtautuvat dojoon lähes huomaamatta, eivätkä Mikeya vartioivat jalkaninjat ehdi huomata mitään, ennen kuin ovat jo polvillaan. Leo pelastaa Mikeyn köysistä ja turtlesit lähtevät kohti viemäreitä, Bradford ja Xever kuitenkin seuraavat heitä, ja Xever on jo varma, että nyt he jäivät kiinni. Turtlesit kuitenkin tiesivät, että heitä seurattiin, joten he piiloutuvat Bradfordin ja Xeverin laskeutuessa viemäriin. Turtlesit sieppaavat mukana olleet jalkaninjat ennen kuin kukaan ehtii edes tajuta, mitä tapahtui. Lopulta Bradford huomaa melkein kaikkien ninjojen kadonneen, Xever sytyttää soihdun ja huomaa kaikkien ninjojen olevan taju kankaalla ja köytettynä, hän käskee turtlesit esiin piilostaan ja saa totta vie tahtonsa läpi. Xever tajuaa että heidät on johdettu ansaan.

Bradford alkaa taistella Raphia ja Leoa vastaan Xeverin huolehtiessa Mikeysta ja Donniesta. Lopulta Turtlesit johdattavat Xeverin ja Bradfodin ansaan, ja heidät huuhdotaan melkein kirjaimellisesti alas vessanpytystä. Myöhemmin kotona mestari Tikku on huolissaan, sillä tietää Silppurin olevan heidän jäljillään, joten pahisten likavedellä ties minne huuhteleminen ei totisesti ollut loppu, kaikki on vasta alkua. Raph huomaa Mikeyn istumassa läppärin ääreässä masentuneena ja menee lohduttamaan veljeään. Raph uhkaa mukiloida Mikeyn jos tämä sanoo seuraavasta muille, mutta taputtaa veljeään kilvelle ja toteaa tämän olevan hyvä tyyppi. Vaikka Bradford olikin Mikeysta eri mieltä Raph toteaa tämän ansaitsevan parempia ystäviä, minkä seurauksena Mikey piristyy ja poistaa Bradfordin kavereistaan My Facessä. 

Dubbaus

Yhden dubbauskukkasen – en käännöskukkasen, löysin. Omiin korviini pisti sano ”Dojo” joka lausuttiin amerikkalaistyylillä. Muistan että vuoden 2003 sarjan suomidubissa dojo oli lausuttu ihan vain ”Dojo” ei mikään douzou. Pitäisiköhän dubbaajien muistaa, että vaikka alkuperäisdubbaajat lausuvatkin jotkut sanat tietyllä tavalla, me suomessa emme välttämättä niin tee. Esimerkiksi me suomessa lausumme pokémonin niin kuin se kirjoitetaan mutta englanninkielisessä sana lausutaan ”Poukemon” – Japaninkielisessä alkuperäisdubbauksessa sana on lausuttu pelkästään pokémon. Japanissa sana ”dojo” taidetaan lausua ”Douzona” – mutta minusta suomalaisten pitäisi sanoa nuo suomalaisten tavoin, tämähän on nimenomaan suomi-dubbi.

Bradfordin ääni oli ihan hyvä, ei valittamista. Valitan – tavallaan/repeilen yhä Aprilin äänelle, mutta kuten olen jo maininnut, äänihän on täydellinen ”maailman navalle” – mikä April tässä sarjassa tulee olemaan. Raphin ääni sopii myös hahmolleen hyvin. Xeverin ääni olisi ehkä saanut olla asteen pehmeämpi, lisäksi hän puhuu alkuperäisdubbauksessa brasilian korostuksella, mutta on kyllä hyvä etteivät suomalaiset yrittäneet imitoida sitä, tiedä miltä sekin olisi pahimmillaan saattanut kuulostaa. Ja Silppurin ääni sekä dubbaus! Loistavaa! Enkä voi varmaan toistaa kylliksi miten paljon tykkään mestari Tikun suomenkielisestä äänestä.

Mielipiteeni

Tämä on hyvä jakso, mutten vain pidä kaavasta, jossa yksi päähenkilöistä luulee saanneensa jostain random-patusta, joka vaikuttaa hyvältä tyypiltä ystävän. Tämä on nähty aika moneen otteeseen. Tyypistä kuitenkin paljastuu pian ihan toinen puoli, tämän olen ainakin itse kokenut ihan oikeassa elämässä – kuka ei olisi? Ymmärrätte siis, ettei tämä jakso ollut oikein mieleeni. Mikey-parka, olenko ainoa, jonka olisi tehnyt mieli antaa hänelle hali jakson lopussa? Yksi juttu mistä tykkäsin tässä jaksossa, oli Raph, hän vaikutti aika nyrpeältä Mikeyn saatua ”kaverin” mutta erityisesti tykkäsin siitä miten Raph meni jakson lopussa lohduttamaan Mikeya ja saikin tämän piristymään. Vain yksi sana: Aws.

Ja anteeksi nyt April. Olen miettinyt ja vertaillut varmaan pääni puhki yhtä asiaa. April väittää, että on Turtleseiden ystävä, mutta se ei tunnu saatikka näytä kovin uskottavalta, Aprilillä ei ole samoja kiinnostuksen kohteita kuin edes Donniella. Aprilin ja Donnien ystävyyttä oli kiva katsella vuoden 2003 versiossa, heillä todella oli jotain yhteistä JA kemiat synkkasivat, se sai heidän ystävyytensä tuntumaan aidommalta kuin tämä nykyinen versio. Ja okei, minusta April on tylsä, klassisesta muokattu, olen erityinen mutten tiedä miksi, alienit jahtaavat, neito pulassa-hahmo. Ei lainkaan niin itsenäinen ja kova kuin se edellinen, tämä April vain esittää kovaa, vaikka onkin heikko. Tämä asia alkoi ärsyttää minua, ja olen samaa mieltä Mikeyn kanssa. Turtlesit pelastivat hänet, joten hänen täytyy tykätä heistä. Juuri tältä minustakin tuntuu.

Plussat ja miinukset

+ Jakso joka keskittyy Mikeyyn.
+ Raphin ja Mikeyn välinen suhde.
+ Silppurin paluu, juoni jatkuu!
+ Xeverin ensiesiintyminen ja kisailu Bradfordin kanssa.
+ Turtleseiden juoni jakson lopussa.
+ Mestari Tikun viisaat sanat taas kerran.

‐ Juoni on aika käytetty etten sanoisi
 ‐  Mitä April tekee Turtleseiden asumuksessa? Menisi tätinsä luokse tai hengaamaan kavereidensa kanssa – kyllä, sillä on niitä, mutta se ei mainitse niitä koskaan.
‐ Leo ja sen Douzou-dojo.

Tiesittekö muuten että viimeviikon sunnuntaina kakkoskauden jaksot alkoivat näkyä Amerikassa? Saanen sanoa pikaisesti mielipiteeni uudesta jaksosta? Kuka muistaa vuoden 2003 sarjan olikohan nyt kolmas jakso – Casey Jones nimeltään, tässä jaksossa Raph tapaa Caseyn ja no se oli mielestäni liian samankaltainen kuin juuri tuo mainittu jakso, vähän enemmän olisin odottanut toiminnalta ja muulta. Lisäksi Irman esiintyminen, kyllä se nörtti-Irma oli mielestäni parempi .__.


 - Miwa | Kommentoi Like a river over stone: Turtle Temper
30.01.2014 20:15 | Miwa

Tässä tuleekin yksi lempijaksoistani. En ole ennen kamalasti tykännyt Raphaelin hahmosta, ennen kuin tulin katsoneeksi tätä uusimpaa sarjaa. Tykkään todella paljon Raphin hahmosta. Kun olin pieni ja katsoin vuoden 2003 animaatiota, täytyy myöntää, vaikka se hävettääkin – että minusta (koska olin pieni ja typerä lapsi) Raph oli pelottava :D Raph ja Leo olivat kokoajan edellisessä versiossa ns. ”tukkanuottasilla” – no riitelevät he tässäkin, mutta kyllä heistä sittemmin huomaa, miten paljon he oikeasti välittävät toisistaan. Mutta, nyt asiaan.

Turtlesit ovat jälleen katolla, Donnie tarkkailee vastapäistä rakennusta Leo seuranaan. Vähän syrjemmällä Mikey ärsyttää Raphia, tökkimällä sormellaan tämän päätä. Lopulta Raph kuitenkin vääntää – ainakin äänestä päätellen Mikeyn sormea niin että kilppari huutaa ääneen. Leo huomauttaa että kyttäyskeikalla olevien ninjojen kuuluu olla hiljaa, johon Mikey vastaa että yrittää vastedes kiljua hiljempaa. Lopulta Raphin hermot menevät ja hän alkaa riehua toisin sanoen kiusata pikkuveljeä, väkivallalla uhaten, ellei tämä sanele miksi Raphael on häntä parempi kaikessa, vaikka Leo kehottaakin Raphia olemaan hiljempaa. Leo saa tarpeekseen, jolloin Raph sanoo mielipiteensä katolla keikkumisesta – se on ajan hukkaa, eivätkä Kraangit ole siellä päinkään, mihin Donnie vastaa, että hänellä on pätevä lähde, jonka mukaan Kraangit aikovat murtautua vastapäiseen labraan. Raph arvaa lähteen olevan April, josta Mikey alkaa heti kiusoitella Donnieta – kutsumalla tyttöä Donnien tyttöystäväksi (tai suomidubissa tyttikseksi, argh näitä käännöksiä), Donnie hieman ärsyyntyy ja sanoo, ettei April ole hänen tyttöystävänsä. Donnie selittää kiivaasti että April on hänen ystävänsä, jonka isän kraangit sieppasivat, ne samat hyypiöt murtautuvat tuohon labraan tänä yönä. Raph kuitenkin toteaa, että he saattavat kykkiä katolla turhaan koko yön.

Ja sitten katolle ilmestyy erittäin huonotuulinen, epäkohtelias (ja ruma, jos sallitte) talon asukas, jonka lautasantennin Raph pisti huomaamattaan muusiksi.
”Kuka teistä liman vihreistä nuljakkeista rikko lautasantennin?”
”Nuljakkeista?!”
”Mä en edes tiedä, mikä se on.”
Tästä alkaa se, minkä te kaikki, jotka olette TMNT:tä ennen katsoneet, voittekin arvata. Raph menettää malttinsa, vaikka Leo kehottaakin heitä lähtemään, ukko (jonka nimi on keräilykorteista päätellen Vic) alkaa kuitenkin solvata heitä, ja Raph menettää malttinsa oikein kunnolla ukon morkatessa hänen aseitaan, muut veljet joutuvat pidättelemään Raphia, ettei tämä kävisi ukon kimppuun. Samaan aikaan, kas kummaa – Kraangit ilmestyvät!

Ja kiitos Raphin ja ukon kovaäänisen naljailun Kraagit huomaavat heidät. Tästä seuraa taistelu turtleseiden ja Kraangien välillä, ukko tosin kipittää turvallisen välimatkan päähän, ja saa koko tappelun kännykänsä kameran avulla taltioitua. Lopulta Kraangit häipyvät kuvasta ja ukko keksii kutsua turtleseita kun-fu sammakoiksi, Raph huomauttaa etteivät he kyllä sammakoita ole – ja Donnie huomauttaa etteivät he harrasta kun-fua vaan japanilaista taistelu-lajia (tai taidetta – kuten dubissa), Leo kuitenkin huomaa ukon kuvanneen heidät videolle. Raph yrittää napata puhelimen ukolta, mutta ukko pamauttaa oven kiinni suoraan Raphin nenän edestä. Ja lopputulos on tämä:
 

Donnie kuulee sireenien soivan, joten turtleseiden on aika kadota paikalta. Raphin vastustuksesta huolimatta.

Ja takaisin kotona, turtlesit ovat kertoneet mestari Tikulle tapahtuneesta, ja saavat kuulla kunniansa. Raph yrittää puolustella asiaa sillä, että ukko oli varmaan maailman ilkein kaveri, (heti Raphin jälkeen, Mikey toteaa), tähän mestari Tikku vastaa sarkastisesti, ettei asialle sitten kai voinut mitään, jos tyyppi oli ilkeä, että tehtäväkin meni päin puuta. Tikku alkaa saarnata oppilailleen, että ninjojen kuuluu tehdä työnsä salaa varjoista käsin, mikä on vaikeaa jos heistä on todisteita teräväpiirtona. Raph kuitenkin huomauttaa, että he tietävät missä tyyppi asuu, heidän tarvitsee vain mennä ja ravistella tyyppiä, kunnes filmi putoaa ulos, mihin Donnie kommentoi, että kännyköissä on nykyään muistikortti – ja saa palkoikseen Raphilta oikein nätin irvistyksen, mikä kertoo ettei hänen kanssaan kannata nyt pelleillä.
Mestari Tikku kertoo ninjoilleen, että viha tuhoaa itse vihaajan, johon Raph mutisee, aina luulleensa sen tuhoavan jotain ihan muuta. Tikku käskee Raphin nousta ylös – Mikey toteaa, että kohta sattuu ja tuntuvasti.

On harjoituksen aika. Muut turtlesit ottavat esiin jouset ja kuten kuvasta näkyy leikkinuolet, Tikku käskee Raphia väistämään nuolet, minkä Raph tekeekin täydellisesti. Seuraavaksi mestari Tikku käskee muiden jatkaa nuolten ammuskelua samalla solvaten Raphia, eikä tämä saisi alkaa mukiloida ketään. Tällä kertaa Raph ei väistä nuolen nuolta, koska menettää hermonsa veljiensä solvatessa häntä. Mikey toivoo, että tämä hetki voisi jatkua ikuisesti, mutta sitten Raph alkaa huutaa, sanoen että tämä jos mikä, on typerää. Tikku selittää että Ninjuku seishin on taito kestää solvauksia, nöyränä ja kärsivällisesti, ilman tätä taitoa ninja ei ole oikea ninja. Tikku kehottaa turtleseja hankkimaan heistä kuvatun videon takaisin järkeä eikä voimaa käyttämällä.

Ukko yrittää kaupitella kuvaamaansa videota, mutta kauppojen teko keskeytyy, kun turtlesit astuvat kuvaan, ukko lopettaa puhelun, ja uhkaa soittaa poliisit paikalle. Raph kuitenkin sanoo, etteivät he tulleet häntä mukiloimaan – vaikka äänestä kyllä kuuluu, että hän teki paljon töitä, etteikö sanoisi jotain sopimatonta. Ukko tivaa turtleseilta, mitä nämä sitten haluavat, Raph yrittää toimia ystävällisesti – jokseenkin, ja selittää pitkän kaavan kautta (hypin epä Raphmaisesti) ja pyytää että he saisivat videon. Ukko ei kuitenkaan aio luopua videosta ilman sievää rahasummaa, mistä Raphin pinna palaa, mutta onneksi Leo tulee väliin, ja alkaa selvitellä tilannetta, harmi vain että turtleseilla ei ole pennin penniä. Ukko ilmoittaa että pitää videon tallessa, kunnes joku siitä jotain pulittaa, oli raha peräisin turtleseilta tai joltain muulta taholta. Raphin pinna palaa, ja hän uhkaa lennättää ukon suoraan jorpakkoon, ellei ukko luovu videostaan.

Oi, katsokaa! Ystävämme, Kraangit! Jotka ajavat päin ukkoa ja Raphia. Onneksi Leo onnistuu työntämään kaikki pois tieltä, ennen kuin Kraangien paku tekee kaikista muhennosta. Raph heittää pakua tynnyrillä, minkä seurauksena paku ajaa päin seinää. Raph toteaa sen olleen helppo nakki, mutta sitä hänen ei olisi kyllä pitänyt sanoa sillä..

Koska pakusta kömpii esiin muutama Kraangdroidi. Ja taas alkaa taistelu, jota ukko yrittää kontata, kyllä kontata karkuun. Mikä kyllä tuottaakin tulosta, melkein, paitsi että ukkoon osuu muuan kraangdroidi, joka työntää tai tönäisee hänet (miten sen nyt ilmaista haluaa) paketti auton sisälle. Raph huomaa ukon, ja jättää Leon yksin taistelemaan Kraangdroideja vastaan, lähtiessään selvittämään asioita ukon kanssa. Mutta sitten kolme Kraangroidia pistää nokkansa asiaan, ja auto lähtee liikkeelle. Raph kuitenkin saa selätettyä kaikki paikalla olleet Kraandroidit, hän tarjoaa apuaan ukolle, joka on myös edelleen auton kyydissä. Ukko ei kuitenkaan suostu lähtemään, sillä jos ”liskot” eivät kerran osta videota, ehkä nämä toiset sen tekevät.

Donnie kehottaa Raphia hyppäämään pois pakun kyydistä, niin kyllä käykin, mutta omin jaloin ei Raph hyppää, vaan eräs tajuissaan oleva Kraangroidi heittää hänet ulos autosta, niin että perässä juoksevat veljetkin saavat siitä osansa. Samaan aikaan ukko yrittää kaupuutella kuvaamaansa videota Kraangroideille.
Leo toteaa ärtyneenä, miten hienosti Raph hoiti oman osuutensa, Raph suutahtaa ja kysyy, mitä hän nyt taas on tehnyt. Leo selittää, että Raph jätti heidät kolme pulaan, huutaakseen jollekin tyypille, Raphin temperamentin takia video siis päätyi Kraangien käsiin tai lonkeroihin, eihän niillä edes ole käsiä. Mitenkäs tästä eteenpäin?

Onneksi Donnie huomaa, että pakettiauto vuotaa ja on jättänyt jälkeensä aikamoisen bensavanan. Leo sanoo, että heidän tulisi seurata jälkiä Kraangien piilopaikkaan, ”Ja sitten pistetään liha laulamaan.” – Raph toteaa, Leo kuitenkin sanoo, että he kolme tekevät sen ja Raph menee kotiin. Raph yrittää vedota kahden muun veljensä apuun, mutta turhaan.

Muut eivät voi luottaa Raphiin, niin kauan kun hän ei voi hillitä kiukkuaan, joten niin Raph jää yksin, muiden jatkaessa tehtävää.

Kotona turhautunut Raph purkaa tunteitaan lemmikkikilpikonnalleen Spikelle. Raph pyytää Spikea puraisemaan salaatinlehteä jos tämä ymmärtää häntä. Raph on sitä mieltä, että on temperamenttinsa tähden parempi taistelija ja on jokseenkin helpottunut, että edes Spike ymmärtää tämän. Mestari Tikku on ilmeisesti kuunnellut kaiken, mitä Raph on vuodattanut Spikelle. Hän huomauttaa ymmärtävänsä Raphia. Raph säikähtää ja huomauttaa että Tikun on kyllä opittava koputtamaan tai jotain ennen kuin pöllähtää paikalle. Tikku haluaa kertoa Raphille tarinan, Raphia ei kuitenkaan huvita kuunnella tarinaa, joten Tikku kääntyy Spiken puoleen, ja käskee tätä mutustamaan salaatinlehteä, jos tätä huvittaa tarina, ja kaikesta päätellen Spikea huvittaa kuulla tarina.

Kun olin nuori-alkuiset tarinat eivät juurikaan innosta Raphaelia, joten hän yrittää karata tilannetta, vetoamalla myöhään ajan kohtaan, mutta sekään ei auta.

Ja nyt saamme jälleen kuulla lisää mestari Tikun taustatarinaa!


Kun Hamato Yoshi oli nuori, hän rakastui Tang Shen-nimiseen naiseen, mutta niin teki myös hänen silloinen ystävänsä Oroku Saki – nykyinen Silppuri.
Eräänä päivänä Silppuri solvasi Hamato Yoshia Tang-Shenin nähden ja haukkui häntä vaikka miksi. Hamato Yoshista tuntui ettei hän voinut antaa asian olla, ja menetti malttinsa. Ajan myötä heidän kilpailunsa kasvoi vihan pidoksi, aina siihen asti kunnes Silppuri hyökkäsi Yoshin ja tämän vaimon kotiin ja aiheutti tulipalon, joka surmasi Tang-Shenin.


Täytyy kyllä sanoa, että onpas tämä iloinen sarja, huomatkaa ironia. En minä tästä tykkäisi jos tämä ei olisi näin synkkä. Iloisia sarjoja on minusta vähän tylsä katsoa. Ja täytyy sanoa, etten ole pitkään aikaan nähnyt mitään näin synkkää lasten sarjaa, joka ei olisi ollut anime.  No mutta, takaisin jakson pariin!

Raph sanoo, etteivät tapahtumat olleet mestari Tikun syytä, Silppurihan loukkasi häntä, eihän hän voinut muuta. Tikku kuitenkin selittää Raphille, että hän olisi voinut olla välittämättä Silppurin loukkauksista, kuin kivi myrskyn kourissa. Sen sijaan hän menetti malttinsa ja muutti Silppurin sanat aseiksi. Sen valinnan hän teki nuorempana. Tikku kysyy Raphilta, minkä valinnan hän nyt aikoo tehdä. Raph jaa pohtimaan tätä hetkeksi, kunnes päättää lähteä veljiensä avuksi.

Leo, Donnie ja Mikey hiiviskelevät Kraagien piilopaikan liepeillä. Mikey kysyy aikovatko he todella toimia ilman Raphia, jolloin Leo vakuuttaa heidän pystyvän siihen. Mikey kuitenkin sanoo jotain puuttuvan, jolloin Leo tekee Raphit ja läimäyttää Mikeya päälaelle, mikä korjaa puuttuvan asian. Tämän jälkeen Leo, Donnie ja Mikey hiipivät sisään Kraangien piilopaikkaan.

Sisätiloissa Mikey huomaa, että paikkahan kuhisee hämähäkkejä. Donnie – tylsyyttään kai, läimäyttää Mikeya selkään, väittäen että hänellä oli siellä hämähäkki. Mikeya alkaa potuttaa, joten hän sanoo sarkastisesti, että myös Donniella on hämähäkki hartiallaan, Donnie katsahtaa hartiaansa, milloin Mikey kostaa lyönnin alkamalla mukiloida veljeään, mutta Leo tulee väliin ja käskee heidän lopettaa.

Täytyy kyllä sanoa, että piilopaikka on ylhäältä käsin aika vakuuttava, etenkin lattian osin, lattian alla on nimittäin mukavasti mutageeniä. Tosi hienon näköistä!

Ukko yrittää kaupitella Kraangeille videotaan, mitä Kraangit silmäilevätkin mielenkiinnolla. Kolmannelle osapuolella (Kraang hänkin) kerrotaan että videossa Kraangit taistelevat kilpikonniksi kutsuttujen olentojen kanssa. Kolmas kraang toteaa, että Kraang näyttää videon kuvassa hyvältä (anteeksi, repeämiseni, mutta kun hassu puhetyyli, ja tuollainen kommentti), lopulta he myös toteavat että jonkun toisen Kraangin on nähtävä tämä video, siitä voi olla apua taistelussa kilpikonnia vastaan.

Tällä välin Leo ja kumppanit yrittävät pelastaa ukon, joka kieltäytyy varsin kovaäänisesti lähtemästä minnekään ilman kallisarvoista puhelintaan. Kiitos tämän, Kraagit huomaavat turtlesit, ja Donnie pyytää Leoa selittämään uudemman kerran, miksi heidän pitikään pelastaa tämä tyyppi.

Olisikohan tämä jo kolmas kerta tässä jaksossa? Turtlesit vastaan Kraangroidit. Tämän aikana ukko yrittää hankkia puhelimensa takaisin, onneksi eräs turtleseista, anteeksi - olisikohan Donnie tai Leo – en erota niitä tässä alussa kovin hyvin, potkaisee puhelimen kauemmas. Ukko rullaa tuolinsa lähemmäs puhelinta..

Ja lopulta saakin sen käsiinsä, mutta ilo on varsin lyhyt aikainen.

Hei, katsokaa! Lentävää mutageeniä! Ja taustalta kuuluvaa random karjuntaa.


Karjunta keskeyttää taistelun, Kraangroidi käskee toista Kraangroidia katsomaan mitä on tapahtumassa, ja niin tämä toinen Kraangroidi menee, mutta lentää takaisin kuin leppäkeihäs, kauhistunut Kraang pakenee ”kodistaan” – kuten lempihahmoni toteaa yhdessä jaksossa. Pian pimeästä nurkasta alkaa kuulua jotain murinan kaltaista ja pian sen aiheuttaja pomppaakin paikalle.

Se on mustaleskimuttis! Kuten ystäväni asian ilmaisi :D Ja kyllä, ukko mutatoitui jättimäiseksi pallohämähäkiksi.  Mikey ei pidä näystä yhtään, mutta Leo vakuuttaa heidän neljän hoitavan tilanteen. Donnie kuitenkin huomauttaa, että Leo lähetti yhden heistä neljästä kotiin. Mikey toivoo, että se neljäs olisi ollut hän itse.

Mustaleskimuttis on koostaan huolimatta nopea ja varteenotettava vastus.  Leon otus heittää päin seinää, Mikeyn iskuissa ei ole tehoa, ja silti hän kysyy eikö hämis pysty parempaan, minkä olisi kyllä voinut jättää kysymättäkin, sillä mustaleskimuttis sylkäisee suustaan syövyttävää myrkkyä. Minkä seurauksena taistelu vaikeutuu entisestään, vaikka Mikey heittää tynnyrin mustaleskimuttiksen suuhun.  Niinpä Turtlesit lähtevät karkuun, mutta putoavat myrkyn syövyttämän lattian läpi.


Mikey toteaa, etteivät he pärjää Spider Bytezille – suomidubissa Hämähampaalle, mutta jos ketään ei häiritse, käytän täten alkuperäistä nimeä. Spider Bytez seuraa turtleseja lattian läpi, nämä yrittävät paeta sitä onnistumatta siinä. Leo toteaa, että onpas nopea ötökkä, Donnie kertoo, etteivät hämähäkit ole ötököitä – ja sitten Spider Bytez heittää hänet päin seinää, tai no isoa laatikkoa. Spider Bytez toteaa leikin loppuvan tähän ja alkaa syljeskellä lisää syövyttävää myrkkyään, kunnes ötökän, siis hämähäkin takaa kuuluu tuttu ääni, joka toteaa, ettei olisi uskonut tyypin voivan rumentua enempää. Raph is back!

“Kas rääväsuu urpo, joka saa kohta köniinsä!”- Varmasti yksi lempisitaateistani tässä jaksossa.
Raph tulee paikalle, ja pelastaa päivän. Muut tippuvat kiitos Spider Bytezin levittämän myrkyn taas kerran lattian läpi, siihen kerrokseen minkä lattian alla on mutageeniä. Spider Bytez uhoaa menevänsä tekemään Raphin veljistä hakkelusta ja tarjoavansa ne Raphin salaattipihdeillä – herran jestas, ne ovat nimeltään sait -.-
Raph seuraa Spider Bytezia, ja katkaisee tämän siiman, jolla mustaleskimuttis oli laskeutumassa alakertaan.


Spider Bytez alkaa solvata Raphia, mutta eivätpä samat konstit taida enää tehota. Raph sulkee korvansa solvauksilta ja käyttää hyväkseen mestari Tikun opetusta. Kun solvaukset loppuvat Raph käy Spider Bytezin kimppuun ja saa napattua kiinni tämän ”jaloista”, joita käyttää suojana kun mustaleskimuttis sylkee syövyttävää myrkkyään. Tällä kertaa se osuu otuksen omiin jalkoihin tai oikeastaan vain yhteen niistä.

”Aikamoista kun-futa, sammakko.” – Toteaa Spider Bytez, Raph vastaa tähän sanomalla, etteivät he mitään sammakoita ole, vaan ninja kilppareita. Tämän jälkeen kaikki neljä käyvät yhteisvoimin Spider Bytezin kimppuun, joka pakenee lopuksi paikalta sanoen, että turtlesit saavat vielä maksaa tämän – ja sen että hän mutatoitui luulemma. Leo sanoo Raphin toimineen hyvin, Raph luulee Leon pyytävän anteeksi, vaikka se ei ollut hänen tarkoituksensa. Lopuksi Mikey ärsyttää Raphia jälleen ja no..


Taas Raph kiusaa pikkuveljeä.

Mielipiteeni

Kyllä, tungen taas yhden näistä Flashbacki-kuvista tähän. Mitä voin sanoa? Minusta kaikki flashback-kohtaukset on hyvin suunniteltu ja tehty. Tykkään kovasti tyylistä, joilla ne on animoitu.
Kuten olen varmasti jo sanonut, tämä on yksi lempijaksoistani, Raphin takia. Katsokaa nyt miten hän kehittyy ja ottaa opikseen virheistään yhden jakson aikana. Lisäksi tykkään siitä, miten Raph hempeilee kun on kyse hänen lemmikkikilpikonnastaan. Muistan kun katsoin tokaa jaksoa, ja siinä oli se kohtaus, missä Raph kertoo Spikelle tulevasta tehtävästä ja hempeilee tälle. Isäni oli lukemassa samassa huoneessa lukemassa lehteä, ja hänkin nosti katseensa lehdestä ja ilme oli sellainen että nyt ei kyllä jokin mene oikein. :D
Paljon toimintaa, erityisesti tykkäsin jakson lopussa olevasta taistelusta, se kohtaus missä Raph ja Spider Bytez taistelevat on yksi lemppareistani. Toinen mistä myös tykkään, on se kohtaus missä Mikey ja Donnie nahistelevat. Niin paljon kuin tämän Vic-ukon ulkomuoto minua naurattaakin – kuten Raph sanoi, ukko on ruma kuin mikä, minusta hän on hahmona aikas.. no enpä ole tällaista lasten ohjelmissa vähään aikaan nähnytkään. Ja mestari Tikku on tässä jaksossa vain edukseen, varsinkin siinä, missä hän on kyyninen Raphin kerrottua ukon herjauksista. Ja sitten tietenkin se tarina-kohtaus, hauskasti toteutettu.

Dubbaus

Ukon ääni kuulosti minusta vähän hassulta. Mutta ainakin Spider Bytezin ääni oli juuri sopiva! Ja täytyy kyllä sanoa, että suomenkielinen nimi on upea! Hämähammas, kuulostaa hyvältä – ehkä jopa paremmalta kuin alkuperäinen. Jotkut Kraangien kommentit saivat minut repeilemään, kuulostivat aika hassuilta, varsinkin kun ne sanottiin konemaisella äänellä. Vaikkakin, olen varma, etten ikinä totu tähän suomidubin ääneen, vika ei ole siinä, että se olisi jotenkin huono, vaan siinä, että olen tottunut Nolan Northin ääneen.  Ja oikeasti, taas noita sanoja, joita en ole ikinä kuullut kenenkään käyttävän, ”tyttis?” poikkista nyt olen kuullut käytettävän, mutta mitä vikaa on sanassa ”tyttöystävä”? Onko se liian pitkä?
Ja sitten Raphin ääni, tykkään siitä, todellakin, mutta eniten siinä alussa, kun Raph karjuu sille ukolle.
”Tollanen pöhöttynyt ruma kaljupäinen kyljyspaisti ei meikäläistä hauku!”
”Sanoitko mua rumaks? Ootko katsonut peiliin, senkin friikki.”
Jostain syystä repeän aina tälle keskustelulle. Ja tiedän, että olen jauhanut tästä, Rafa-nimestä, mutta satuin huomaamaan – ellen kuullut omiani, että alkuteksteissä häntä sanotaan Raphaeliksi. Valitin tästä eräälle tutulle, joka kysyi sitten eikö noilla nimillä pitäisi olla tekijänoikeussuoja tai joku, ettei niitä saisi noin vain vaihtaa – tiedä häntä. Ehkä tämäkin vain siksi, että sarja pohjautuu pitkälti 80-luvun sarjaan, minkä suomidubissa Raphael tunnettiin Rafaellona.

Plussat ja miinukset

+ Raphin suuttumus alussa

+ Jeskamandeera! En ole kuullut tuota vuosiin missään!

+ Mestari Tikun tarina.

+ Koko jakson opetus ja Raphaelin kehitys koko jaksossa.

+ Mikeyn ja Donnien läiskintäkilpailu.

+ Ukon haukkumistuokiot.

+ Spider Bytezin ääni, loistavaa!

+ Kylläpä sen ulkonäkö parani mutaation jälkeen.

- Ukon ääni, hyiks.

- Miksi slangi-käännökset? Kukaan tuttuni ei käytä sanaa tyttis.


 - Miwa | Kommentoi


©2019 Shell Brain - suntuubi.com